Tärinätestausjärjestelmät

Täristimet ja tärinän analysointi

Äänikamerat

Äänikamera, joka auttaa sinua löytämään ja näyttämään melun lähteen! Jos työskentelet koneiden, moottoreiden tai minkä tahansa laitteen kanssa, olet todennäköisesti kokenut turhautumista kuullessasi jostain epämääräistä ja ei-toivottua melua, mutta et pysty paikantamaan mistä se tulee tai määrittelemään mikä sen aiheuttaa. Helpointa olisi, jos vain voisit äkkiä napata kameran ja ottaa kuvan, joka osoittaa melun sijainnin.

Nyt se on mahdollista. Eteläkorealainen SM Instrument yhdessa KAIST:n kanssa ovat kehittäneet älykkään SeeSV-S205 -äänikameran, jolla voit ottaa kuvaa, joka näyttää ja paikantaa äänimelun ja/tai tärinän sijainnin.

Laitteessa on kolme pidikettä ja se painaa vain 1,8 kg. Sitä voidaan siis helposti käsitellä vaikka yhdellä kädellä. Laite mittaa äänitaajuuksia 350 Hz ja 12 kHz välillä 30 MEMS -mikrofonin avulla ja voi näin ollen helposti havaita ja paikantaa sekä paikalla olevaa että liikkuva melua.

Äänikamera sisältää korkearesoluutioisen optisen kameran, joka voi ottaa ja tallentaa 25 kuvaa sekunnissa. SeeSV-205 –äänikameran voi kytkeä tietokoneelle niin, että mikrofoonien ja optisen kameran tiedot yhdistyvät tietokoneen ruudulle reaaliaikaisena, lämpökameramaisena monivärikuvana, jolla helposti voi paikantaa melun sijainnin ja lähteen.

Löydät lukuisia mielenkiintoisia sovellusesimerkkivideoita tästä linkistä >


Ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää!

Juha-Pekka Pitkänen
gsm 040 715 6660
email: juha-pekka.pitkanen@omniray.fi

Äänikamerat