Uutiset

13.02.2017
Omniray Service Oy, kevätuutisia

Taustamme on omalta erikoisalaltamme 
Kuten kaikki tiedämme, niin autokatsastustoiminnan aloittamiseksi ei pätevöitä vielä se, että omistaa ajokortin. Vastaava totuus pätee myös erikoisalallamme: 
Testauslaitteiden huoltoyritykseksi ei pätevöidytä ilmoitusmenettelyllä, vaan se edellyttää vuosien ja vuosikymmenten mittaista päivittäistä ja pitkäjänteistä työtä alalla.

Omniray Service Oy:n henkilökunnalla on yli 55 henkilötyövuoden kokemus omalta erikoisalaltaan, olosuhdetestauksesta ja siinä käytettävien laitteiden, kuten testauskaappien ja -huoneiden ylläpidosta. Tuon kokemuksen turvin voimme taata, että
  • Osaamme sen, mitä tarjoamme
  • Teemme sen, minkä lupaamme

Kalibrointi 
Käyttämämme kalibrointilaitteet (lämpötila ja kosteus) on valmistettu ja tyyppihyväksytty testauslaitteiden kalibroimiseksi ja kalibrointimme ovat jäljitettävissä akreditoituun, maailman johtavaan, Weiss Umwelttechnik GmbH:n kalibrointilaboratorioon. 

Testauskaapin ja -huoneen kalibrointi on monimutkainen toimenpide, joka edellyttää tekijältään täydellistä kalibroitavan laitteen tuntemusta. Mikäli tuota laitekohtaista tuntemusta ei ole, niin "kalibroinnista" tulee pelkkä mittaustapahtuma, jonka osaa tehdä jokainen, jolla on jonkinlaiset mittauslaitteet. Kannattaako pelkästä mittauksesta maksaa?
Kalibroinneissamme takaamme:
  • oikeat mittaustulokset kokonaismittausepävarmuuslaskelmineen
  • mittauspoikkeamien korjaukset joko kalibroitavan laitteen säätimen huoltotasolla tai toimilaitteiden asetuksilla.
Lisäksi tarjoamme sisaryrityksemme Labotestin kanssa IEC 17025 -akreditoidut kalibroinnit kaikille laitemerkeille. 

Labotest >> 

Testauslaitteiden ylläpito 
Toimimme yksinoikeudella maailman johtavan ja laadukkaimman laitevalmistajan, Weiss Umwelttechnik GmbH: n (WUT) huoltoyhtiönä Suomessa ja olemme osa WUTin maailmanlaajuista yli 500:n asiantuntijan huolto-organisaatiota, mutta tarjoamme laadukkaat palvelumme myös muille laitemerkeille.

Olemme jo 20v ajan menestyksellisesti käyttäneet kehittämäämme mittaavaan kunnossapitoon perustuvaa ja testauslaitteille soveltuvaa menetelmäämme kaikkien huoltamiemme laitteiden ylläpidoissa. Menetelmämme on tutkitusti kokonaisedullisin ja sen avulla pidämme laitteenne siinä kunnossa kuin niiden on tarkoitettu olevan. Testauskaappien ja -huoneiden ylläpitojen lisäksi palveluihimme kuuluu täristinlaitteiden asennus-, käyttöönotto- sekä ylläpitopalvelut useimmille laitemerkeille.

Joustavan palvelun ja lyhyen vasteajan takaa hyvä maantieteellinen sijoittumisemme:
Toimipisteet: Hollola, Oulu ja Nokia, joista Oulussa ja Hollolassa meillä on täysin alan tarpeita silmällä pitäen varustellut verstastilat.

Lisäksi käytössämme on kolme huoltoautoa, joiden vakiovarustukseen kuuluu mm. kalibrointilaitteistot sekä laaja valikoima muita erkoismittalaitteita ja -työkaluja. Luonnollisesti lähes kaikki alkuperäis- ja niitä korvaavat, yhteensopivat varaosat eri laitemerkeille kuuluvat vakiovarustukseen. 

Muut palvelumme 
Yksi tärkeä palvelujemme osa-alue on toimia Omniray Oy:n myyntitiimin vahvana tukena. Asiakastapaamisissa etsimme asiakkaan tarpeisiin parhaiten sopivan testausmenetelmän ja sen toteuttamiseksi tarvittavat laitteistot, oheislaitteet ja niiden ylläpitopalvelut elinkaariperiaatteen mukaisesti. Toimimme osana Weissin maailman suurinta alan osaamiskeskusta ja meillä on käytettävissämme on-line muodossa koko Weissin osaaminen ja kokemus. 

Weiss kotisivut >> 

Katsaus kylmäainetilanteeseen 
Olosuhdetestauslaitteet ovat laitteita, joissa lähes poikkeuksetta käytetään kylmäaineita. Kylmäaineiden kannalta seuraava tärkeä ajankohta on vuosi 2020, jolloin R404A-kylmäaine siirtyy kiellettävien aineiden listalle poikkeustapauksia lukuun ottamatta. R404A:n korvaavalla aineella on kuitenkin erilaiset ominaisuudet kuin R404A:lla, joten kylmäainepäivitys ei ole aivan yksinkertainen toimenpide.

Weiss Umwelttechnik GmbH on myös johtava kylmäaineiden ja kompressorien kehittäjä ja näin ollen Weiss on ennakoinut kylmäainetilanteen huolellisesti ja riittävän varhain. Weissin uuden sukupolven laitteet toimitetaan vuodesta 2017 uusilla kylmäaineilla, jotka korvaavat 2020 kiellettyjen aineiden listalle joutuvat kylmäaineet ja vuodesta 2005 välmistettu Weissin ns. K3000-sarja on jäähdytystekniikaltaan sellainen, että kylmäainepäivitys on huomattavasti yksinkertaisempaa kuin useimpien muiden valmistajien laitteille. Kylmäainetarkastukset ovat jo jonkin aikaa kuuluneet asetuksen 517/2014:n piiriin ja ne määräytyvät käytetyn kylmäaineen GWP-arvon ja kylmäainemäärän mukaan, joten jokainen kylmäainetta sisältävä laite ei välttämättä kuulu tarkastettavien laitteiden ryhmään. Annamme mielellämme lisätietoja laitteesi kylmäainetilanteesta ja kerromme mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä, jotka tulisi tehdä.

Huoltotietokannassamme on usean sadan laitteen koko huolto- ja kalibrointihistoria kylmäainetietoineen, joten pidämme asiakkaamme ajantasalla kaikissa muutoksiin liittyvissä asioissa. 

"Merkkiriippumattomuus" testauslaitteiden huollossa
– Mitä se tarkoittaa? 

Mikäli markkinoi olosuhdetestauslaitteiden ylläpitopalveluja " merkkiriippumattomina", niin käytännössä se tarkoittaa sitä, että ei hallitse yhdenkään laitevalmistajan laitetta sillä tasolla, jota ylläpito edellyttää. "Merkkiriippumattomuus" sopii kodinkonealalle tai ilmalämpöpumppujen huoltoihin, koska kaikki em. laitteet ovat valmistettu käyttäen samoja komponentteja ja säätimiä. 

Hyvät asiakkaamme 
Osoittamanne luottamuksen ansiosta olemme toimineet alallamme kolme vuosikymmentä ja olemme saavuttaneet edelläkävijän aseman testauslaitteiden huoltoyrityksenä.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja teemme parhaamme, että olemme alan johtava, luottamuksenne arvoinen yritys myös tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä, annan melelläni lisätietoja!

Tapani Ronkainen
Omniray Service Oy
+358 45 80234 22

PS. Huoltoautomme ovat jatkuvasti liikkeellä jossain päin Suomea. Soita, saatamme olla juuri lähelläsi, kun tarvitset apua! 
Jarno Niemelä
Oulun seutu ja Pohjois-Suomi
0400 933649
jarno.niemela@omniray.fi
Pasi Tuomola
Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomi
Myös täristinlaitteet
040 519 2856
pasi.tuomola@omniray.fi
Tapani Ronkainen
045 80234 22
tapani.ronkainen@omniray.fi
Omniray Service Oy 
Kehonranta 19, FI-37120 NOKIA
Tel. +358 45 802 3422
service@omniray.fi | www.omniray.fi