Uutiset

09.11.2012
Verkon toipumisaika 0 millisekuntia

Hirschmann teollisuus-ethernet-kytkinten avulla voit luoda vikasietoisia verkkoja, joiden toipumisaika on aidosti 0ms. Tämän ansiosta voidaan varmistua siitä, että vikatilanteessa ainuttakaan pakettia ei huku, eikä vika aiheuta verkossa edes muutaman millisekunnin katkoa.

Tämä on mahdollista PRP- ja HSR-teknologioiden avulla. Molemmissa teknologioissa paketti lähetetään verkkoon kahta eri reittiä, jolloin ensimmäinen vastaanotettu paketti käytetään ja jälkimmäinen hylätään. Mikäli jompikumpi yhteys katkeaa, paketti tulee automaattisesti toista kautta perille, jolloin liikenne ei katkea hetkeksikään.

PRP-teknologiassa (Parallel Redundancy Protocol) viesti lähetetään kahden portin kautta eri verkkoihin. Vastaanottavassa päässä laite ottaa ensimmäisen saapuvan viestin vastaan ja hylkää myöhemmin tulevan. Laitteiden välissä oleva verkko voidaan toteuttaa millä tahansa laitteilla ja teknologioilla.

    

HSR (High-availability Seamless Redundancy) on rinkitopologia, jossa paketti lähetetään ringissä molempiin suuntiin. Vastaanottava pää ottaa ensimmäisen paketin vastaan ja hylkää myöhemmin tulevan. Mikäli paketin vastaanottajaa ei tavoiteta ja paketti palautuu lähettävälle kytkimelle, se poistaa paketin jolloin estetään verkon ylikuormittuminen. HSR-teknologiaa käytettäessä kaikki ringin kytkimet pitää olla HSR-yhteensopivia.

Molemmat ominaisuudet ovat saatavilla Hirschmann RSP-sarjan kytkimiin. RSP-sarjan kytkin voi siis toimia HSR-verkossa tai PRP-verkon Redundancy Box (RedBox) -laitteena. Kytkimissä on myös IEC-61850-3 ja IEEE1613-hyväksynnät sähkönjakeluautomaation käyttöön.

Lue lisää tästä »

Pyydä lisätietoja!

Omniray Oy
Tel: +358 (0)29 0039 600
Email: sales@omniray.fi